Ukrayna'yla ilgili 'gizli belge' sızıntısının arkasında Rusya olduğu iddiası

Ukrayna'yla ilgili 'gizli belge' sızıntısının arkasında Rusya olduğu iddiası

Rus birliklerine karşı planlanan bir askeri harekat öncesinde Ukrayna ordusunu güçlendirmeyi amaçlayan ABD ve NATO'nun 'gizli savaş belgelerinin' Rusya ya da Rusya yanlısı unsurlarca sızdırıldığı öne sürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri ordusuna ait Ukrayna savaşı ile ilgili gizli belgelerin sosyal medyaya sızdırılmasının arkasında Rusya ya da Rusya yanlısı unsurların olduğu ileri sürüldü.

Reuters'e konuşan ABD'li yetkililer, belgelerin Rus ordusunun kayıplarını düşük gösterecek şekilde tahrip edilmiş olduğunu belirtti.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer değerlendirmelerinin sızıntı ile ilgili yürütülen soruşturmadan bağımsız olduğunu vurguladı.

Twitter ve Telegram platformlarında paylaşılan 1 Mart tarihli belgelerin üzerinde "gizli" ve "çok gizli" damgaları yer alıyor.

Pentagon sözcüsü Sabrina Singh sosyal medyadaki paylaşımlardan haberdar olduklarını ve konunun incelendiğini açıkladı.

Belgelerin birinde işgalin 24 Şubat 2022'de başlamasından bu yana Rus ordusunun 16 bin ila 17 bin 500 asker kaybettiği belirtiliyor. Reuters'e konuşan yetkililer de ABD'nin Rus tarafında ölü ve yaralı sayısının 200 bin civarında olduğunu düşündüğünü aktardı.

Dökümanlarda Ukrayna'nın savaş planları ile ilgili bilgi bulunmazken Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mykhailo Podolyak belgelerin bir sürü uydurma bilgi içerdiğini ve Rus dezenformasyon operasyonunun bir parçası gibi göründüğünü söyledi.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.