Ülke genelinde HDP operasyonu: 118 gözaltı

Ülke genelinde HDP operasyonu: 118 gözaltı

İstanbul, Ankara, Adana başta olmak üzere HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik yurt genelinde eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik operasyonlar düzenlendi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel'in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara'daki operasyonlarda da HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici dahil 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre Adana'da "PKK üyeliği ve terör örgütü propagandası" yaptıkları iddiasıyla 25, Manisa'da beş ve Mersin'de 51 kişi gözaltına alınırken, Şanlıurfa'da 58 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Diğer yandan Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dün gece kentte düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda HDP İl Başkanı Evin Konur ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski il başkanı Zübeyde Bor'un gözaltına alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.