Ülke genelinde kuvvetli yağış beklentisi

Ülke genelinde kuvvetli yağış beklentisi

Bugün yurt genelinde sağanak etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayımladı.

Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yağışların etkili olacağı belirtildi.

Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sağanak etkisini artıracak

Yağışların Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz ile Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun ve Van'ın doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde sağanağın etkisini zaman zaman artıracağı kaydedildi.

Hava sıcaklığı 12 derece azalacak

Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde 4 ila 12 derece azalacağı, doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla ülkenin doğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi

Yağışların yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, yıldırım, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Kaynak: TRT Haber

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.