Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı tahliye edildi

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı tahliye edildi

Büyükada davası kapsamında tutuklu bulunan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç'ın tahliyesine karar verildi.

İnsan hakları savunucularının yargılandığı Büyükada davasının tutuklu sanığı Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç aylık olarak yapılan tutukluk incelemesinin ardından tahliye edildi.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi kararında, 'Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklu olan Taner Kılıç'ın durumunun gözden geçirilmesi sonucu tahliyesine karar verilmiştir" denildi.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından daha önce adli kontrol şartıyla tahliye edilen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Caner Babaoğlu'nun itirazı üzerine tahliye edilmemişti.

ABD'nin tutuklanmasından rahatsızlık duyduğu isimdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert geçtiğimiz dönemde yaptığı bir açıklamada, Kılıç'ın 1 Şubat'ta tekrar tutuklanmasından 'son derece rahatsızlık' duyduklarını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.