Uluslararası Enerji Siyasetinin Dinamikleri ve Türkiye'ye Yansımaları

Uluslararası Enerji Siyasetinin Dinamikleri ve Türkiye'ye Yansımaları

Raporda, jeopolitik konumun kazandırdığı enerji hub’ı olma özelliğinin Türkiye için tek başına yeterli olup olmadığı tartışılmaktadır.

Geçtiğimiz otuz yılda enerji talebinin ciddi miktarda artış göstermesi ve gelecekte daha da artacak olması bunun yanı sıra Türkiye’nin enerji arz ve talebinin arasında transfer merkezi konumunda bulunması, Türkiye’yi küresel enerji politikalarına oldukça duyarlı hale getirmektedir. Bu bağlamda ‘Uluslararası Enerji Siyasetinin Dinamikleri ve Türkiye’ye Yansımaları’ başlıklı bu raporda küresel enerji politikalarından kaçınılmaz olarak etkilenen Türkiye’nin durumu analiz edilmekte ve Türkiye’nin etrafında şekillenen enerji değişim ve dönüşümlerine paralel olarak geliştireceği stratejilere yer verilmektedir. Jeopolitik konumun kazandırdığı enerji hub’ı olma özelliğinin Türkiye için tek başına yeterli olup olmadığının tartışıldığı bu Rapor’da, Türkiye’nin bu güne kadar yürüttüğü enerji politikalarının sonuçlarına yer verilmekte ve enerji alanında atılacak her bir adımın önemine dikkat çekilmektedir.

Ankara Strateji Enstitüsü tarafından hazırlanan ve akademik bir çalışmanın ürünü olan ‘‘Uluslararası Enerji Siyasetinin Dinamikleri ve Türkiye’ye Yansımaları’ adlı çalışmayı ilginize sunuyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.