'Uluslararası IŞİD Mahkemesi' kuruluyor

'Uluslararası IŞİD Mahkemesi' kuruluyor

IŞİD savaşçılarının yargılanması için uluslararası bir özel mahkeme kurulması konusunda ilk adım Hollanda'nın Lahey kentinde atıldı.

Irak hükümeti ile Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi, IŞİD'in gerçekleştirdiği saldırılar konusunda uluslararası kamuoyu ile işbirliği yapmayı kabul etti.

"Uluslararası IŞİD Mahkemesi'ne" ilişkin gelişmeler, Hollanda'nın Lahey kentinde Cuma günü gerçekleştirilen kongrede tartışıldı.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, toplantıya Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nden yetkililer, uluslararası politikacılar, hukukçular, IŞİD madurları ve Iraklı yetkililer katıldı.

IŞİD'in faaliyetlerinin uluslararası bir özel mahkemede yargılanması fikrinin öncülerinden birisi olan Hollandalı parlamenter Pieter Omtzigt, bu önerinin hayata geçirilmesine bir adım daha yaklaşıldığını söyledi.

Irak'ta birçok IŞİD üyesi halen yargılanıyor. Ancak, ele geçirilen "savaşçı" sayısının fazlalığı nedeniyle Irak kurumları yargılama konusunda yetersiz kalıyor. Davaların birçoğunda, eksik yargı sürecine rağmen idam kararları veriliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.