Umman'dan Beşar Esed'e 'seçim zaferi' tebriği

Umman'dan Beşar Esed'e 'seçim zaferi' tebriği

Körfez ülkeleri içerisinde Esed rejimiyle diplomatik ilişkilerini koruyan yegane ülke olan Umman, Beşar Esed'i cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle tebrik etti.

Umman Sultanlığı İran ve Rusya'nın ardından Beşar Esed'i "Suriye cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı için" resmi olarak tebrik eden üçüncü ülke oldu.

Umman Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Umman Sultanı Heysem bin Tarık, Beşar Esed'i "yeniden cumhurbaşkanı seçildiği ve yeni dönemi için" tebrik etti.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu farklı bölgelerden pek çok ülke ise seçimleri meşru ve adil bulmadığını belirterek tanımadığını açıklamıştı.

Esed rejimiyle ilişkilerini kesmeyen tek bölge ülkesi

Umman Sultanlığı, Körfez ülkeleri içerisinde Esed rejimiyle diplomatik ilişkilerini kesmeyen tek devlet.

İran ile de yakın ilişkilere sahip olan Umman, diğer körfez ülkelerinden oldukça farklı bir dış siyaset izlemesiyle dikkat çekiyor.

Umman'ın bulunduğu bölgeden kültürel olarak yabancılaşmasının, bölgenin ve dünyanın yegane Harici-İbadi Mezhebi'nden olmasının başat rol oynadığı değerlendirmelerinde bulunuluyor.

Diğer taraftan Suriye'nin 2011'de dondurulan Arap Birliği üyeliğinin yeniden aktifleştirilmesi tartışmaları sürüyor.

Katar tarafından yapılan açıklamada ise Suriye'deki seçimlerin hiçbir meşruiyetinin olmadığı, Esed rejiminin kendi halkına karşı suç işlemeye devam ettiği ve bu şartlarda Suriye rejiminin Arap Birliği'ne dönmesine kesinlikle karşı oldukları yinelendi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.