UNICEF İsrail'in çocuk katliamını kınamakla yetindi

UNICEF İsrail'in çocuk katliamını kınamakla yetindi

Nüfusun yüzde 50'sinin 18 yaş altındaki çocuklardan oluştuğu Gazze'de İsrail bombardımanları aralıksız şekilde hedef gözetmeksizin devam ediyor.

Fotoğraf: Hani eş-Şair

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yetkililerin İsrail saldırılarında 2.000'den fazla çocuğun öldüğünü açıkladığı Gazze'deki çocuk kayıpları "kınadı".

Üç haftadan kısa bir süre içinde 2.360 çocuğun öldürüldüğünü bildiren UNICEF, acil ateşkes ve insani yardım için "sürekli ve engelsiz erişim" çağrısında bulundu.

UNICEF Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze'de 5.364 çocuğun da "aralıksız saldırılar" nedeniyle yaralandığını ekledi.

Kuşatma altındaki Filistin bölgesinde her gün 400'den fazla çocuğun öldüğü ya da yaralandığı bildiriliyor.

İsrail ordusu7 Ekim'den bu yana Gazze'yi acımasızca bombalayarak en az 6000 kişinin ölümüne neden oldu.

Gazze'nin yaklaşık 2.3 milyonluk nüfusunun yüzde 50'sini çocuklar oluşturuyor.

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, "Gazze Şeridi'ndeki durum toplumumuzun vicdanında giderek büyüyen bir leke oluşturuyor. Çocukların ölüm ve yaralanma oranı tek kelimeyle sarsıcı" dedi ve ekledi:

"Daha da korkutucu olan gerçek şu ki, gerilim azaltılmadıkça ve gıda, su, tıbbi malzeme ve yakıt dahil olmak üzere insani yardıma izin verilmedikçe, günlük ölü sayısı artmaya devam edecek."

UNICEF, Gazze Şeridi'ndeki hemen her çocuğun, yaygın yıkım, durmak bilmeyen bombardıman, yerinden edilme ve gıda, su ve ilaç gibi günlük ihtiyaçlarda ciddi sıkıntıların yaşandığı derin üzüntü verici olaylara ve travmalara maruz kaldığını belirtti.

UNICEF, Batı Şeria'da da "can kayıplarında endişe verici bir artış" yaşandığını söyledi. Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 28 çocuğun öldüğü ve en az 160 çocuğun da yaralandığı bildirildi.

UNICEF Direktörü Adele Khodr, "Çocukların öldürülmesi ve sakat bırakılması kaçırılması, hastanelere ve okullara yapılan saldırılar ve insani yardım erişiminin engellenmesi çocuk haklarının ağır ihlalini teşkil etmektedir" dedi.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum