"Uranyum zenginleştirme nükleer anlaşmaya aykırı ama İran'ı anlıyoruz"

"Uranyum zenginleştirme nükleer anlaşmaya aykırı ama İran'ı anlıyoruz"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın yazılı açıklamasında, İran ile alakalı ifadelere yer verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın yazılı açıklamasında, “İran’ın eylemleri, İran nükleer programıyla ilgili Ortak Kapsamlı Eylem Planı’nda belirtilen anlaşmadan yeni bir sapma” ifadesine yer verildi.

Sputnik'in haberine göre Zaharova, “Bu adım, birçok açıdan, ABD'nin İran'a ve onunla işbirliği yapan üçüncü ülkelere yönelik tek taraflı yaptırımları işlemeye devam ederken ‘nükleer anlaşmanın’ tam olarak uygulanmasını yeniden sağlama çabalarının somut pratik sonuçlar vermemesinden kaynaklandığını anlıyoruz” dedi.

Sözcü, “Ancak, bunun bizi aranan hedeften daha da uzaklaştırdığından ve kapsamlı anlaşmanın sürdürülebilir bir şekilde uygulanması yönünde koşullar yaratma görevinin giderek daha zor hale geldiğinden endişe duyuyoruz” diye ekledi.

Daha önce Almanya, Fransa ve İngiltere’nin ortak açıklamasında, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun, İran’ın yüzde 20 oranında zenginleştirilen uranyum metal ürettiği ve yüzde 60 oranında zenginleştirilen uranyum üretme kapasitelerini önemli ölçüde büyüttükleri yönündeki bilgi nedeniyle endişe duydukları ifade edilmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.