Ürdün İsrail'e nota verdi: Aksa'da provokasyon yapılıyor

Ürdün İsrail'e nota verdi: Aksa'da provokasyon yapılıyor

Ürdün'ün, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle İsrail'e nota gönderdiği bildirildi.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'nın haberine göre, Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden ihlallerini kınayarak, özellikle Radikal Yahudi yerleşimcilerin her gün İsrail polisinin koruması altında, Aksa'nın avlusuna provoke edecek şekilde girmesine dikkati çekti.

Böylesi sorumsuz ve provokatör tavırların kabul edilemeyeceğini kaydeden Mumeni, İsrail'in, bu tür uygulamalarla, Doğu Kudüs'te işgalci bir güç olarak uluslararası hukuk ve insan hakları yükümlülüklerini ihlal ettiğini belirtti.

AA'nın aktardığına göre Mumeni, İsrail'in bu davranışlarının, Müslümanların hassasiyetlerini zedelediğine ve dinlere ait tüm ibadet yerlerine saygı duyulmasının zorunlu olduğunu vurgulayan uluslararası norm ve anlaşmaların ihlali olarak addedildiğine işaret ederek, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleriyle ilgili olarak İsrail Dışişleri Bakanlığına nota gönderdiklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.