Ürdün Kralı 10 yıl aradan sonra ilk kez Bağdat'ı ziyaret etti

Ürdün Kralı 10 yıl aradan sonra ilk kez Bağdat'ı ziyaret etti

Ürdün Kralı 2. Abdullah, 10 yıl aradan sonra ilk kez Bağdat’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bağdat Hükümeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Lokman Feyli, Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın Bağdat’a giderek, Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya geldiğini ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile de görüşeceği bilgisini verdi.

Kral Abdullah’ın Bağdat ziyareti, özellikle ekonomi, ticari ve terörle mücadele konuları başta olmak üzere iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlendi.

Ürdün Kralı 2.Abdullah’ın, görüşmelerinde, Bağdat Hükümeti ile Ürdün arasındaki Traybil Sınır Kapısı'nda serbest bir sanayi şehri kurulması kararının ardından ekonomi ve ticari işbirliğini teşvik etmenin yanında Basra'dan Ürdün'deki Akabe limanına bir petrol boru hattı genişletme projesini ve terörle mücadele ile istihbarat paylaşımını ele alması bekleniyor.

Ürdün Başbakanı Ömer er-Rezzaz, geçtiğimiz ay Bağdat'ı ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile bir araya gelmişti.

Bağdat Hükümeti Cumhurbaşkanı Salih ise Irak'ı bölgedeki çatışmalardan uzaklaştırmaya yönelik çabalarının yanı sıra bölgedeki tüm ülkelerin çatışmaları sona erdirmesi için bölgesel diyalog çağrısı niyetiyle iki ay önce çıktığı Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve İran’ı kapsayan bölgesel turunun bir parçası olarak Ürdün’ü ziyaret etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.