Ürdün rejimi İsrail askerlerine yönelik saldırıyı kınadı

Ürdün rejimi İsrail askerlerine yönelik saldırıyı kınadı

Ürdün rejimi dün sınır hattında İsrail askerlerini hedef alan silahlı saldırıyı kınadı.

Ürdün ile İsrail'i birbirine bağlayan Kral Hüseyin (Allenby) Köprüsü yakınlarında dün bir saldırı düzenlendi.

Ürdün'den İsrail'e giren bir kamyon şoförü önce İsrail güçlerine tabancayla ateş açtı. Ardından silahının tutukluk yapması üzerine askerleri bıçakladı.

Saldırıda biri yarbay, diğeri ise çavuş rütbesinde 2 İsrail askeri öldürülürken, saldırıyı düzenleyen Ürdün vatandaşı Abdulmuttalib Kaysi de hayatını kaybetti.

Ürdün yönetimi olayın ardından saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı.

Ürdün rejiminden yapılan açıklamada "saldırının hukuku ihlal ettiği" ve "Ürdün'ün Gazze'ye yardım göndermesine engel olacağı" iddia edildi.

Açıklamada "saldırının Ürdün'ün çıkarlarına zarar verdiği" belirtildi.

Ürdün yönetimi olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum