Ürdün'de "krala hakaret" sebebiyle bir aşiret liderinin tutuklanması protestolara yol açtı

Ürdün'de "krala hakaret" sebebiyle bir aşiret liderinin tutuklanması protestolara yol açtı

Ürdün'de bir aşiretin önde gelen isimlerinden olan eski milletvekili Usame el Acarme'nin 12 sene hapis cezasına çarptırılması üzerine halk sokaklara döküldü.

Ürdün'de milletvekilliği düşürülen Usame el Acarme'e "krala hakaret" gerekçesiyle hapis cezası verilmesi sonrasında ülkede protestolar patlak verdi.

Haziran ayında halkı isyana teşvik etmek iddiasıyla meclisten atılan Acarme, olaydan sonraki hafta tutuklanmıştı.

Acarme'nin geçtiğimiz salı açıklanan mahkeme kararıyla 12 sene ağır hapis cezasına çarptırılması üzerine destekçileri sokaklara döküldü.

acarme.jpeg

Usame el Acarme

Başkent Amman'daki Kral Abdullah posterleri göstericiler tarafından taşlandı.

Protestocuların aynı zamanda devlet binalarını ateşe verdikleri ve lastik yaktıkları da ifade edildi.

Acarme hakkında verilen karar, ülkede aşiret liderinin destekçileri ve yönetim arasında gerilimin artması ihtimalini akıllara getiriyor.

Acarme, 2021 yılının Mayıs ayında Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları sırasında ülkedeki protestolara öncülük eden isimlerden biriydi.

İsrail'e karşı Filistin ile dayanışma protestolarını engellemek için Kral Abdullah yönetiminin kasıtlı olarak elektrik kesintileri yaptığını savunan Acarme, Kral Abdullah'ı sert şekilde eleştirmişti.

Göstericiler, İsrail Büyükelçisi'nin ülkeden gönderilmesini talep ediyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.