"Ürdün'de sistematik işkence uygulanıyor"

"Ürdün'de sistematik işkence uygulanıyor"

İnsan hakları örgütleri, Ürdün güvenlik servislerinin işkenceyi sistematik bir pratik olarak uyguladığını ifade ediyor.

Amman merkezli insan hakları grupları Ürdün güvenlik servislerini, insanlara sistematik olarak işkence uygulamakla suçladı.

İkinci yıllık raporunda Adalet İnsan Hakları Merkezi, Ürdün'de işkencenin sistematik olarak ve devamlı uygulandığını, fiziksel ve psikolojik tacizin devam ettiğini belirtti. Raporda aynı zamanda işkenceyle suçlanan hiçbir yetkilinin ceza almadığı vurgulandı.

Raporda mahkemelerin ve soruşturmalar için yetkili organların bağımsız olarak vazifelerini yerine getiremediği de ifade edildi. Adalet İnsan Hakları Merkezi'nin yayınladığı rapora göre tüm bu kuruluşlar, işkenceleri gerçekleştirdiği belirtilen Ürdün Kamu Güvenliği Müdürlüğü ile bağlantılı.

Adalet İnsan Hakları Merkezi üyelerinden avukat Salim Mifleh, işkencelerin dış dünyadan izole edilmiş merkezlerde gizlilik içerisinde gerçekleştirildiğini, soruşturma ve yargılamalar esnasında işkencenin yapıldığını dile getirdi.

Bölgedeki Mısır, Suudi Arabistan gibi birçok ülkenin benzer şekilde devlete ait merkezlerde sistematik işkenceler gerçekleştirdiği biliniyor. Uluslararası Af Örgütü de 2017-2018 raporunda Ürdün'de tutuklulara işkence yapıldığına dair bilgilere yer vermişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.