Urfa'da 16 yaşındaki genç, polisin atış talimi yaptığı alanda ölü bulundu

Urfa'da 16 yaşındaki genç, polisin atış talimi yaptığı alanda ölü bulundu

Urfa'nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Çalışkan Mahallesi’nde, 24 Mart’ta özel harekat polislerinin atış talimi yaptığı alanda ölü bulunan 16 yaşındaki Muharrem Aksem'in ön otopsi raporu hazırlandı.

Rapora göre, Aksem’in vücudundan 12 adet farklı boyutlarda metalik cisim çıkarıldı. Yüzünde ve vücudunda da çok sayıda açık yara izi var.

Euronews’e konuşan aile avukatlarından Hatice Akıllı Öz, ön otopsi raporunda Aksem’in kesin ölüm nedenine dair bir değerlendirmenin olmadığı söyledi.

Avukat Öz, İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) İhtisas Dairesi’nden çıkacak otopsi raporunu beklediklerini ifade etti.

‘’Ön otopsi raporunda, vücudunda ve yüz bölgesinde açık yara izlerinin olduğu, sağ elinin olmadığı ve vücudundan yabancı metalik parçalar çıkarıldığı söyleniyor. Yani ölüm nedeninin metal parçalarının vücuda isabet etmesi olarak değerlendirme yapılıyor. Vücut bütünlüğünün bozulması da sadece sağ elinin kopması ile alakalı. Rapor sonrası savcılıkla görüştük. Savcılık, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi gerektiğini söyledi. Urfa Valiliği ile de görüşeceğiz. Bu cisimlerin ne olduğuna dair bir tespit söz konusu değil, bu balistik inceleme sonrası belli olacak.’’

Urfa Valiliği: Muharrem Aksem cismin infilak etmesiyle ölmüş olabilir

Muharrem Aksem'in özel harekat polislerinin atış talimi yaptığı alanda ölü bulunmasıyla ilgili Urfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise Aksem'in "bir cismin infilak etmesiyle ölmüş olabileceği" belirtildi.

Konuyla ilgili Urfa Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Aksem’in bir cismin infilak etmesi sonucu ölmüş olabileceğini belirtti:

‘’Şüpheli ölüm olayı söz konusu alanın yaklaşık 300 metre dışında yaşandığı ve olay günü İl Emniyet Müdürlüğü personelinin sabah vakitlerinde alana gelip, eğitimi tamamladıktan sonra saat 15:08’de atış alandan ayrıldıkları PTS kayıtları, güvenlik kameraları ve alınan beyanlardan anlaşılmıştır. Yapılan otopsi incelemesinde; maktulün vücudunda mermi giriş çıkışının bulunmadığı, vücudun değişik yerlerinde metal parçaları olduğu anlaşılmıştır. Bu verilerden hareketle, maktulün saat 17:30’dan sonraki bir saatte arazide bulmuş olabileceği bir cismin infilak etmesi sonucunda hayatını kaybettiği değerlendirilmektedir. Olayla ilgili başlatılan kapsamlı adli ve idari soruşturma devam etmektedir”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.