Usame Bin Ladin’in oğlundan 'Batı'da eylem' çağrısı

Usame Bin Ladin’in oğlundan 'Batı'da eylem' çağrısı

Usame Bin Ladin’in oğlu Hamza Bin Usame Bin Ladin ‘Batı’daki Şehadet Taliplerine Nasihatler’ başlıklı bir ses kaydı yayınladı.

El Kaide’nin kurucu lideri Usame Bin Ladin’in oğlu Hamza Bin Usame Bin Ladin ‘Batı’daki Şehadet Taliplerine Nasihatler’ başlıklı bir ses kaydı yayınladı.

‘İslam’ın cesur yiğitleri’ne… Amerika’da, Batı’da ve de işgal edilmiş Filistin’dekilere… Esselamueleykum ve rahmetullahi ve berakatuh’ ifadeleriyle başlayan konuşmada ‘bu, şehadet eylemi gerçekleştirme niyetinde olanlara bir nasihattir’ şeklinde devam etti.

"Kalemler kaldırıldı ve sayfalar kurudu"

Asya'nın Sesi'nin haberine göre Hamza Bin Usame Bin Ladin konuşmasında şu sözler yer aldı:

"Allah’ı muhafaza et ki, Allah da seni muhafaza etsin. Allah’ı muhafaza et ki, O’nu sana yönelmiş bulasın. İstediğin zaman yalnız Allah’tan iste. Yardım dileyeceğin zaman da yalnız Allah’tan yardım dile. Bil ki! Eğer bütün ümmet sana fayda vermek için toplansa, Allah’ın senin için yazdığından başka sana fayda veremez. Ve eğer bütün ümmet sana zarar vermek için toplansa, Allah’ın senin için yazdığından başka sana zarar veremez. Kalemler kaldırıldı ve sayfalar kurudu"

Şu an 28 yaşında olduğu tahmin edilen Hamza Bin Ladin ses kaydında ayrıca "Dininizin, peygamberinizin, Şam’ın çocukları, Filistin’in dulları, Irak’ın izzetli kadınları ve Afganistan’ın yetimleri için intikam alın ve bununla Cennetin yüksek mertebelerine girin" ifadelerini kullandı.

Charlie Hebdo’ya gönderme

Batı’da eylem düzenlemek isteyenlere tavsiyelerini sıralayan Hamza Bin Usame Bin Ladin, cihat bölgelerinde eğitim alamamış olanlara Arap Yarımadasındaki El Kaide’nin çıkardığı INSPIRE Dergisinden yararlanmalarını söyledi.

 El Kaide’nin medya kolu Sahab tarafından yayınlanan ses kaydında, "Belki hicretin özlemini çekiyorsunuz. Belki savaş meydanında feda olmanın özlemi içerisindesiniz. Fakat biliniz ki şu an mevcut bulunduğunuz yerde Yahudi ve Haçlıları cezalandırmanız daha kızdırıcı ve kahredici olacaktır" ifadelerine yer verildi.

"Dinimiz ve Peygamberimiz bizim kırmızı çizgimizdir" diyen Hamza Bin Usame Bin Ladin, "Kim bu çizgiyi aşarsa Charlie Hebdo’ya dikkat etsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.