Üst düzey 600 Türk memur Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu

Üst düzey 600 Türk memur Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu

Alman medyasının haberine göre, Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan üst düzey Türk memurların sayısı 600'ü geçti.

Funke Medya Grubu'na bağlı gazetelerde yer alan haberde, Türkiye'deki darbe girişiminin ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan memurların sayısının 600'ü geçtiği belirtildi. Almanya İçişleri Bakanlığı'nın verilerilerine dayandırılan haberde, 2017 yılının Eylül ayının ortasına kadar diplomatik pasaportu olan 250 ve üst düzey memurlara verilen yeşil pasaport sahibi 380 Türk vatandaşının Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğu ifade edildi.

Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamalarda, yılın ilk dokuz ayında diplomatik pasaport sahibi 249 Türk vatandaşından 196'sının başvurusunun olumlu sonuçlandığı kaydedilmişti. Bu sayı, başvuruda bulunan kişilerin ailelerini, eşlerini ve çocuklarını da kapsıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, 2017'de Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının sayısında bir önceki yıla göre artış kaydedildi. Geçen Çarşamba günü açıklanan sayılarda, 2017 yılının Ocak-Eylül ayları arasında 5 bin 752 Türk vatandaşının Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğu belirtilmişti. Bu sayı, 2016 yılının aynı döneminde 3 bin 793 olarak kaydedilmişti.

Ankara, Almanya'yı 15 Temmuz darbe girişimine hatılan FETÖ bağlantılı kişileri korumakla suçluyor.

Kaynak: DW

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.