Üst düzey İranlı yetkili: ABD Afganistan'ı sorumsuzca terk etmemeli

Üst düzey İranlı yetkili: ABD Afganistan'ı sorumsuzca terk etmemeli

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin Afganistan'ı sorumsuzca terk etmemesi gerektiğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Resul Musavi, ABD'nin Afganistan'ı sorumsuzca terk etmemesi gerektiğini savundu.

Mevcut ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan'dan çekilme planına tepki gösteren Musavi, ABD'nin Afganistan'ı "sorumsuzca" terk etmemesi gerektiğini öne sürdü.

Tahran merkezli Etemad gazetesine verdiği demeçte Musavi, "Başka bir ülkeye askeri harekat gerçekleştiren bir ülke, buradan ayrılmadan önce güvenliği sağlamalı, askeri yapıları yeniden inşa etmiş olmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Görevini yapmadan Afganistan'dan ayrılamaz"

Resul Musavi, "ABD Birleşmiş Milletler'in onayıyla Afganistan'a geldi. Ancak 20 yıl sonra bu ülkeye yönelik sorumluluğunu yerine getirmeden buradan ayrılamaz." dedi. Musavi ABD'nin Afganistan'ı terk etmesinin bu ülkenin ulusal çıkarlarına yapılmış bir ihanet olduğunu da ekledi.

"ABD'ye karşı bir eylemde bulunmadık" 

Demecinde ABD'nin İran'a yönelik yaklaşımını eleştiren Musavi, "Amerikalıların bize uyguladığı tüm baskıya rağmen Afganistan'da onlara yönelik herhangi bir eylemde bulunmadık" dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum