Üst düzey YPG lideri Suriye'de suikasta uğradı

Üst düzey YPG lideri Suriye'de suikasta uğradı

YPG'ye bağlı üst düzey bir liderin Deyr ez Zor kırsalında suikasta uğrayarak öldürüldüğü ifade edildi.

YPG’nin üst düzey liderlerinden birisi Cuma günü kimliği belli olmayan saldırganlar tarafından Deyr ez Zor kırsalında öldürüldü. 

Yerel medya kaynaklarına göre, YPG'nin “askeri polis” komutanı “Artç” lakaplı kişi “Ziban et Tayana” yolu üzerinde vurulmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Gerçek ismi “er Razi” olan milis komutan hastanede öldü. Resmi olarak olayın detayları hakkında henüz bir açıklama yapmayan YPG olay yerini kordon altına aldı ve çok sayıda insanı tutukladı. 

Başka bir saldırıda ise, “el Ömer” petrol sahası yakınlarında iki YPG mensubu yine kimliği belli olmayan saldırganlar tarafından öldürüldü. 

Aynı gün içinde, “Hveydi” aşireti lideri Beşir el Faysal Rakka’da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. El Faysal yakın zaman önce, ABD öncülüğünde koalisyonu "YPG milislerine şehri yönetmeleri için tam yetki vererek Rakka vilayetini yok etmek için çalışmakla" suçlamıştı. 

Geçtiğimiz son birkaç ayda SDG’yi hedef alan suikastlar önemli ölçüde artış gösterdi. Bu suikastlar çerçevesinde, Washington destekli YPG'ye bağlı Deyr ez Zor askeri konseyinin üst düzey liderlerinden “Halef Türki el Hubeyl” isimli kişi Deyr ez Zor kırsalındaki “Attal” civarında öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.