Vaka sayısı en fazla artan iller açıklandı

Vaka sayısı en fazla artan iller açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok artan illerimiz Düzce, Çanakkale, Zonguldak, Yozgat ve Yalova." ifadelerini kullandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok artan illerimiz Düzce, Çanakkale, Zonguldak, Yozgat ve Yalova. Azalan illerimiz ise Kırklareli, Kilis, Samsun, Osmaniye ve Adıyaman. Vaka sayısı artış hızı azaldı. Vaka sayıları da tedbirlerle birlikte azalacak." ifadelerini kullandı.

koronatablo1.jpg

Sağlık Bakanlığı Pazar günü de 10-16 Nisan haftasına ait 100 bin nüfusa düşen haftalık vaka sayılarını açıklamıştı.

Buna göre, Çanakkale en yüksek vakanın görüldüğü il olurken, İstanbul ise ikinci sıradaki yerini korudu. En düşük vaka sayısı ise Şırnak'ta görüldü.

Çanakkale'de bu hafta vaka sayısı 100 bin kişide 962,98'e yükseldi; İstanbul'da 920,57 oldu.

koronatablo2.jpg

Bu illerin toplam nüfusları 100 bine bölündükten sonra çıkan sayıyı bu ortalama değerlerle çarpılınca haftalık vaka sayılarına ulaşılıyor.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.