Valilik Binasına Askerin Girdiği O An

Valilik Binasına Askerin Girdiği O An

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbeci askerlerin İstanbul Valiliği'ni işgâli güvenlik kameralarına yansıdı.

Fatih'teki İstanbul Valiliği çevresindeki ve içindeki güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, Cağaloğlu Yokuşu'ndan gelen askeri araçların, Ankara ile Hükümet Konağı caddelerinin kesiştiği noktada durduğu görülüyor.

Araçlardan inen silahlı askerlerin daha sonra yavaş bir şekilde, valiliğin Hükümet Konağı Caddesi'ndeki güvenlik kapısından bahçeye girişleri görüntülerde yer alıyor.

Kayıtlarda askerlerin daha sonra Kabul Salonu'nun kapısından içeri girmesi ve buraya açılan odaları dolaşması, bu sırada dışarıda bekleyen bir grup asker ile polisin konuşma yapması görülüyor.


Bir süre sonra bir grup vatandaşın, valilik önüne doğru yürüdüğü güvenlik kameralarına yansıyor. Askerlerin, protestoya başlayan vatandaşlar tarafından valilik çevresinden uzaklaştırılması görüntülerde yer alıyor.

Kabul salonunda ellerinde silahlarla bekleyen iki askerin, kapının dışarıdan ittirilmesi üzerine geri çekilmesi ve içeri giren polislerin, bu iki askeri de valilik binasından dışarı çıkarmaları görüntülere yansıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.