"Valinin 5 dakika gecikmesi faciayı önledi"

"Valinin 5 dakika gecikmesi faciayı önledi"

Adana'da Valilik otoparkında bombalı araç patlatılması olayında çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Adana'da meydana gelen ve Vali Mahmut Demirtaş’ın hedef alındığı bombalı saldırıya ilişkin önemli bir detay ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre meydana gelen saldırıda hedefin Vali Demirtaş olduğu, makamına gelişte 5 dakika gecikmesi nedeniyle kurtulduğu öğrenildi.

Kıl payı kurtuldu

Saat 08.05'te bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Protokol ve koruma ekibinin valilik binası girişinde Vali Mahmut Demirtaş'ı beklerken meydana gelen olayda, valinin her zamanki geliş saatinden 5 dakika gecikince, patlamadan kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı. 

Ölenler geçici görevle gelmişti

Patlamada can verenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Hayatını kaybeden ikinci kişinin ise Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen, 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaç olduğu belirlendi.

Adana'da dün meydana gelen şiddetli patlamada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 33 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.