Van'da Afgan sığınmacılar fidye için kaçırıldı

Van'da Afgan sığınmacılar fidye için kaçırıldı

Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yaptığı ifade edilen 5 Afgan sığınmacının dört kişi tarafından fidye için kaçırıldığı belirtildi.

İstanbul'a gitmek için Van'a kaçak yollarla giriş yaptığı belirtilen Afganistan uyruklu 5 sığınmacıyı kaçırarak rehin alan ve ailelerinden fidye talep eden 4 kişi güvenlik güçlerinin operasyonuyla yakalandı.

"Jandarma Suç Araştırma Timleri" tarafından (JASAT) yürütülen operasyonda Afgan sığınmacıları kaçırdıkları belirtilen 4 kişinin adresi tespit edildi.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen JASAT ekipleri dört kişiyi gözaltına aldı. Operasyonla yakalanan şüpheliler tutuklanarak Van M tipi cezaevine sevk edildi.

Fidyeciler tarafından kaçırıldıkları ifade edilen beş Afgan ise ülkelerine geri gönderilmek üzere İl Göç İdaresine bağlı Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Dört kişilik fidye grubu tarafından rehin alınan 5 kişilik Afgan grubun çekilen videoları ailelerine izlettirilip serbest bırakılmaları karşılığında fidye talep edildiği öğrenildi.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.