Van'da Gezgin Fest'e karşı açıklama yapan bölge halkına 8 bin lira ceza kesildi

Van'da Gezgin Fest'e karşı açıklama yapan bölge halkına 8 bin lira ceza kesildi

Van'da düzenlenmesi planlanan Gezgin Fest'e karşı basın açıklaması ve protesto gerçekleştiren kişilere para cezası verildi.

Van’da 20-23 Haziran 2019 tarihlerinde tekrarı planlanan ve bölge halkından tepki alan Gezgin Fest'in iptali talebiyle kitlesel basın açıklaması yapan sivil toplum kuruluşu üyelerinden eyleme katıldığı tespit edilen kişilere “kabahatler kanunu” kapsamında para cezası kesildi.

Haksöz'ün haberine göre, STK'ların konuyla ilgili 31 Mayıs 2019 günü gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklamasında valiliğin eylem yasağı kararını dinlemedikleri ve böylece kabahatler kanunu uyarınca suç işlediklerine hükmeden idare polis kameralarından teşhis edilen kişiler için para cezasına hükmetti.

img-20190703-wa0043-001.jpg

Protestoya katılan en az 25 kişiye tebliğ edilen cezadan bir örnek

Bölgede 20-23 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Gezgin Fest etkinliğini iptal ettirmek amacıyla Vanlı STK'lar 70 derneği bünyesinde toplayan Ahlak Hareketi Platformu isimli bir yapı kurmuşlardı. 

Gezgin Fest 6 Haziran 2019 tarihinde Kaymakamlık emriyle iptal edilmişti.

Öte yandan cezayla ilgili bir araya gelenAhlak Hareketi Platformu üyesi kuruluşların temsilcileri bir basın açıklaması yaparak kararı protesto etti.

38322.jpg

Yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Bilindiği üzere geçen sene ilimizde yapılan Gezginfest adlı ifsat faaliyetinde aziz Kur’an’a hakaret edilmiş; içki, fuhuş ve uyuşturucunun teşviki ile gençliğin yozlaşmasına level atlanması müslüman halkımızın haklı tepkisini çekmişti.

Bu yıl da Kur’an’a hakaret ve rezaletlerin devam edeceğinin anlaşılması üzerine 31 Mayıs ramazanın son cumasında kırmadan dökmeden şiddetten uzak kitlesel bir basın açıklaması yapılmıştı. Yüce Allah aziz Kur’an’da müminlerin arasında ahlaksızlığın yayılmasını arzu edenleri azapla tehdit ediyor. Yine sadece günah işleyenlerle sınırlı kalmayacak olan azaba karşı bizleri uyarıyor. Kaldı ki kötülük karşısında eliyle diliyle ve kalbiyle mücadele etmek müminin görevidir. İyiliği emretmek ve kötülükten nehyetmek övülmüş vasıflardandır.

Kitlesel basın açıklamasına katılan onlarca müslümana kabahatler kanununa göre binlerce TL’yi bulan idari para cezası verilmiş ve yeni bir zulme imza atılmıştır. Asıl garip olan ise o saatte üniversite sınavında olan Müslümanlara da ceza kesilmesidir.

Açıkça ifade ediyoruz ki; biz yükselttiğimiz iyilik çağrısı ile kabahat işlemedik, bilakis Rabbimizin yakınlığına vesile olacak bir salih amel işledik. Asıl suç ve kabahat Kutsallarımızla alay edilmesi; içki, fuhuş ve uyuşturucunun teşviki ile gençliğin yozlaşmasına sebep olunmasıdır. Ne hazindir ki kötülük ehli değil iyilik ehli cezalandırılmıştır. Ne hazindir ki “dindar nesil” için çaba gösterenler “dindar nesil” iddiasındakiler tarafından cezalandırılmıştır.

Hiçbir ceza bizleri tevhid, adalet ve ahlak mücadelemizden vazgeçiremeyecektir. Yine Tevhid adına şirke, küfre ve nifaka karşı çıkacağız. Yine adalet adına kim yaparsa yapsın zulümlere karşı çıkacağız. Yine ahlak adına ahlaksızlıklara, LGBT sapkınlıklarına, kim yaparsa yapsın çocuk istismarlarına ve her türlü yolsuzluklara karşı çıkacağız.

Kötülük ehlini ve hangi gerekçeyle olursa olsun onları koruyup iyilik ehlini cezalandıranları Rabbimize şikayet ediyoruz. Ümmetimizi ve erdemli insanları bilgilendirip dayanışmaya çağırıyoruz."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.