Van'daki çığ faciasında 33 kişi hayatını kaybetti

Van'daki çığ faciasında 33 kişi hayatını kaybetti

Van'da çığ faciasında kayıp kişileri arayan ekiplerin üzerine çığ düşmesi sonucu, 33 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Van'da çığ faciasında kayıp kişileri arayan ekiplerin üzerine çığ düşmesi sonucu, 33 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Çalışmalarda 30'dan fazla kişi canlı kurtarılırken; 33 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Çığ altında olduğu değerlendirilen kişileri kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Van'ın Bahçesaray ilçesinde bulunan karayolunun 33'üncü kilometresinde dün meydana gelen ve 15 kişinin etkilendiği çığ düşmesi sonrası bölgeye arama kurtarma ekibi sevk edilmişti. Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin çalışma yaptığı esnada ikinci bir çığ meydana geldi.

İkinci çığ düşmesinin ardından İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadeler yer almıştı: 

"Kayıp olan 2 vatandaşın arama kurtarma çalışmalarına bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 01.00 sularında ara verildi. Arama kurtarma çalışmaları uzman personelin görüşü alınarak bugün saat 07.00 sıralarında tekrar başladı. Devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgede tekrar bir çığ düşmesi olayı yaşandı. Bu olayda şu ana kadar 30 kişiye ulaşılırken, çığ altında olanlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Olayın ardından bölgeye Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Siirt, Erzurum ve Ankara illerinden JAK dahil arama kurtarma ekipleri sevk edildi."

"Arama kurtarma faaliyetlerini koordine ettiği sırada çığ altında kalan Van AFAD İl Müdürünün yerine Muş İl AFAD Müdürü bölgeye gönderildi. Diğer iller teyakkuza geçirilip arama kurtarma çalışmaları için hazır bekletiliyor. Ayrıca Ankara'dan yürütülen çalışmaları sevk etmek için AFAD Müdahale Daire Başkanı da bölgeye sevk edildi."

İlk çığda 5 kişi hayatını kaybetti

Van'ın Bahçesaray ilçesinde bulunan karayolunun 33. kilometresinde bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü. Arama kurtarma çalışmalarında 7 kişi canlı kurtarılırken 5 kişi hayatını kaybetmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.