Varşova, Gazze'de İsrail'in öldürdüğü Polonyalı yardım görevlisi için 'açıklama' istedi

Varşova, Gazze'de İsrail'in öldürdüğü Polonyalı yardım görevlisi için 'açıklama' istedi

Sikorski, Polonya'nın yardım görevlisinin Gazze'de İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili kendi soruşturmasını açacağını söyledi.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze'de bir Polonyalı ve diğer altı yardım görevlisinin öldürüldüğü saldırının ardından Varşova'daki İsrail büyükelçisinden "acil açıklama" istediğini söyledi.

Açlıkla boğuşan Gazze Şeridi de dahil olmak üzere çatışmalardan etkilenen topluluklara gıda yardımı yapan World Central Kitchen adlı kuruluş, ekibinden yedi kişinin Gazze'de görev yaparken öldürüldüğünü açıkladı.

Sikorski sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "İsrail Büyükelçisi Yacov Livne'den şahsen acil açıklama istedim" dedi ve "cesur gönüllümüzün ailesine başsağlığı dilediğini" sözlerine ekledi.

Sikorski, Polonya'nın yardım görevlisinin ölümüyle ilgili kendi soruşturmasını açacağını söyledi.

ABD merkezli yardım kuruluşu, ekibinin saldırı sırasında "WCK logolu iki zırhlı araç ve üstü kapalı bir araçtan" oluşan bir konvoyla "çatışmasız" bir bölgede seyahat ettiğini söyledi.

Polonya Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada "Polonya uluslararası insancıl hukuka uyulmamasını ve insani yardım çalışanları da dahil olmak üzere sivillerin korunmamasını kabul etmemektedir" dedi.

Bakanlık ölen Polonya vatandaşının ismini vermedi.

World Central Kitchen Salı günü yaptığı açıklamada "Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD ve Kanada çifte vatandaşı ve Filistin'den" gönüllülerin öldüğünü belirttiği saldırının ardından faaliyetlerine ara verdiğini duyurdu.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.