Vatan Partisi Çin Temsilcisi: Koronavirüse karşı en güvenli ülke Çin

Vatan Partisi Çin Temsilcisi: Koronavirüse karşı en güvenli ülke Çin

Vatan Partisi Çin Temsilcisi Mehmet Adnan Akfırat, Aydınlık için kaleme aldığı yazıda korona virüsüne karşı en güvenli ülkenin Çin olduğunu dile getirdi.

Vatan Partisi Çin Temsilcisi Mehmet Adnan Akfırat, Aydınlık için kaleme aldığı yazıda korona virüsüne karşı en güvenli ülkenin Çin olduğunu dile getirdi.

3 Şubat tarihinde yayınlanan yazısında Akfırat, "Virüs salgınına karşı en güvenli ülke Çin. Alınan önlemler göz kamaştırıcı. Çinlilerin sorunlarla başa çıkma beceri ve kapasiteleri hayranlık uyandırıyor." ifadelerini kullandı.

Çin’de her geçen gün etkisini artıran yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında resmi rakamlara göre bugüne kadar can kaybı 637, virüsten etkilenen sayısı ise 31 bin 161.

Akfırat'ın yazısından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- "Çin, salgın hastalıklar, doğal afetler konusunda dünyanın en tecrübeli ülkesi. Tarihlerinden gelen alışkanlıklar ve SARS salgını konusunda yaşanan hatalardan ders çıkaran Çin Komünist Partisi ve Çin devlet yönetimi, krizle baş etme konusunda dünyaya örnek olacak uygulamalar ortaya koyuyor."

- "Çin Hükümeti, Koronavirüs salgını karşısında son derece örgütlü, ne yaptığını bilerek ve özgüvenli hareket ediyor. Ortaya çıkan sorunlar, yeni baş gösteren ihtiyaçlar, düzgün işleyen eşgüdüm düzeneği sayesinde hızla çözülüyor."

- "Kriz yönetiminde belirleyici olan, en yetkili kişinin halka gerçeği anlatmasıdır. Çin Devlet Başkanı ve Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Xi Jinping, en başından tam bir halk önderi gibi tutum aldı. Çıkıp gerçek durumu bütün çıplaklığıyla halka anlattı."

- "Çin yönetimi, “Çin’e Özgü Sosyalizmin Yeni Dönemi”nde dünya ile bilgi paylaşmada da cesur davranıyor. Hiçbir bilgiyi saklamıyor. İsteyen ülke ile ve Birleşmiş Milletler’in ilgili birimleriyle eşgüdüm içinde çalışıyor. Çin Dışişleri Bakanlığı her gün saat üçte virüs salgınıyla mücadele konusunda düzenli basın toplantısı yapıyor. Bu kuşkusuz, dünyayı kazanma için yapılan hesaplı, bilinçli bir tutum. Çin’in bilgi paylaşma atılımına, CIA dünya ölçeğinde Çin düşmanlığı yaratmak için kapsamlı psikolojik savaş başlatarak yanıt verdi. Sahte olaylar, sahte fotoğraflarla yürütülen kampanyanın Türkiye’deki aktörleri ise FETÖ."

- "Virüs salgınına karşı en güvenli ülke Çin. Alınan önlemler göz kamaştırıcı. Çinlilerin sorunlarla başa çıkma beceri ve kapasiteleri hayranlık uyandırıyor. Her şeyden önemlisi yönetim halka doğru bilgi veriyor. Başta Wuhan halkı olmak üzere, Çin halkı diğer halkların sağlığını korumak için, cansiparane mücadele ediyor. Bize düşen de onlarla etkin dayanışma yürütmek."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.