Vatikan'da Filistin Büyükelçiliği açıldı

Vatikan'da Filistin Büyükelçiliği açıldı

Vatikan'da açılan ilk Filistin Büyükelçiliği'nin penceresinden bakan Mahmut Abbas'ı görüntülemeye çalışan foto muhabiri pencereye tırmandı.

Filistin lideri Mahmud Abbas bugün Vatikan'a gelerek Papa Francesco ile görüştü. Görüşmenin ardından, Abbas “Filistin Devleti'nin Kutsal Makam (Vatikan) Büyükelçiliği”nin resmi açılışını yaptı.

Vatikan, 2015'te imzalanan ve 2016'da yürürlüğe giren bir anlaşmayla Filistin'i resmen devlet olarak tanımıştı.

Bu anlaşmayla Vatikan'ın Filistin'i devlet olarak tanımasının ardından Filistin Vatikan'da büyükelçilik düzeyinde temsil edilmeye başladı. Büyükelçilik fiili olarak birkaç aydır faaliyette olsa da resmi açılışı bugün Mahmud Abbas tarafından yapıldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Mahmud Abbas açılış töreni öncesinde Papa Francesco ile görüşmesinde, Filistin'in devlet olarak tanınması ve büyükelçilik açılışıyla ilgili olarak “Bu, Papa'nın Filistin halkına ve barışa olan sevgisinin göstergesi” dedi.

Abbas, büyükelçilik açılışının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada da “Diğer ülkelerin de Vatikan'ı örnek alarak Filistin'i tanımasını umuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.