'Vekil transferi' sonrası İYİ Parti seçimlere katılabiliyor

'Vekil transferi' sonrası İYİ Parti seçimlere katılabiliyor

İYİ Parti, CHP'li 15 milletvekilinin partilerine katılımıyla 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine katılma hakkını elde ediyor.

İYİ Parti, CHP'li 15 milletvekilinin partilerine katılımıyla, Siyasi Partiler Kanunu'nun, "partilerin seçimlere katılabilmesi için TBMM'de grubu bulunması gerekiyor" hükmünü yerine getirerek, 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine katılma hakkını elde ediyor.

AA muhabirinin derlemelerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçimin 24 Haziran tarihinde yapılacağını açıklamasının ardından, İYİ Parti'nin seçime katılma yeterliliğine ulaşıp ulaşmadığı tartışılmaya başladı.

İYİ Parti'nin 1 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Kurultayı'na tek aday olarak katılan Meral Akşener, genel başkanlığa seçilmişti.

İYİ Parti sözcüleri, 1. Kongresi'ni 10 Aralık 2017 tarihinde yaptığını, 1 Nisan'da yapılanın ise Olağanüstü Kurultay olduğunu, yani 6 aylık sürecin 10 Aralık 2017’de başladığını belirtmiş, 24 Haziran 2018 seçimine katılabileceklerini iddia etmişti.

İYİ Parti'nin seçime katılamayacağını savunanlar ise partinin Olağanüstü Kurultayı'nın 1 Nisan'da yapıldığını, sürecin de bu tarihten itibaren başlatılması gerektiğini ve böylece İYİ Parti'nin seçime katılamayacağını belirtmişti.

Bütün bu tartışmalar yaşanırken, CHP'li 15 milletvekili partilerinden istifa etti ve İYİ Parti'ye katıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.