Vekilliği düşürülen HDP'li Gergerlioğlu gözaltına alındı

Vekilliği düşürülen HDP'li Gergerlioğlu gözaltına alındı

Eski HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında kesinleşen hapis cezası sebebiyle Ankara'da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Gergerlioğlu'nun daha sonra sonra göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

Hakkında kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu dün akşam saatlerinde Ankara'daki evinde gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Gergerlioğlu’nun, kendisine yapılan çağrıyı almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine gözaltına alındığını bildirdi.

"Yargıtay onayından geçmek suretiyle hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan ve hükmün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda okunmasıyla Anayasanın 84/2’nci maddesi gereğince milletvekilliği düşen Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı hakkında Kanunun 19/1 maddesi gereğince kendisine yapılan çağrıyı tebliğ almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre çerisinde gelmemesi üzerine yasal zorunluluk olarak hakkında yakalama emri çıkarılmış, çıkarılan yakalama emrine istinaden de 2 Nisan 2021 günü ikametinde yakalanmıştır. Hükümlünün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda ceza infaz kurumuna sevk işlemleri devam etmektedir."

Ömer Faruk Gergerlioğlu Ankara’da gözaltına alındıktan sonra göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Gergerlioğlu, sağlık ekipleri ve Jandarma tarafından Ankara Şehir Hastanesi'ne getirildi.

Burada anjiyo olan Gergerlioğlu, tansiyonunun yüksek olması sebebiyle yoğun bakıma alındı.

Milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, önce TBMM’de ardından evinde karara direneceğini söylemişti. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülmesi yönünde verilen kararın iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulunmuştu. Başvuruyu değerlendiren AYM ‘yetkisizlik' gerekçesiyle talebi reddetmişti.

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.