Venezuela Ekonomik Darboğazda

Venezuela Ekonomik Darboğazda

Enflasyonun üç haneli rakamlarda seyrettiği ülkede, enerji tasarrufu için bu sefer saatler ileri alındı.

Ekonomik dar boğazdaki Venezuela’da kamu çalışanlarının ve askeri personelin aldığı asgari ücrete ve emeklilik maaşına yüzde 30 zam yapıldı. Açıklama Devlet Başkanı Nicholas Maduro’dan geldi.

Enflasyonun üç haneli rakamlarda seyrettiği ülkede Maduro döneminde maaşlara 12 kez zam yapıldı. Muhaliflere göre sürekli maaş artırımına gidilmesi hükümetin ekonomideki başarısızlığının bir göstergesi.

Devlet Başkanı Maduro ayrıca gün ışığından yararlanarak enerjiden tasarruf etmek için saatlerin 30 dakika ileri alınması kararlaştırdı.

Fakat halk bu önleme şüpheyle yaklaşıyor. Alberto Perez adlı bir Venezuelalı bu düşüncesini şöyle aktarıyor:

“Enerji tasarrufuna alışık bir millet değiliz. Bizim ülkemiz enerji kaynağının kısıtlı olduğu bir Kolombiya veya Peru değil. Durum kötüleşiyor ve bence alınan önlemler hiç bir işe yaramayacak. Kesinlikle yaramaz.”

Maduro, ülkesindeki enerji sıkıntısının kuraklıktan kaynaklandığını savunuyor. Hükümete göre bu yıl ki aşırı kuraklık, ülke enerjisinin üçte ikisini karşılayan hidroelektrik santralindeki su seviyesini kritik seviyelere çekti.

Venezuela’da elektrik faturalarını azaltmak için kamu çalışanlarının mesaisi haftada iki güne indirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.