Venezuela limanlarından gemi çıkışına yasak getirdi

Venezuela limanlarından gemi çıkışına yasak getirdi

ABD'nin göndermeyi planladığı insani yardımları kabul etmek istemeyen Venezuela yönetiminin Pazar gününe kadar ülkedeki limanlardan gemi çıkışını yasakladığı bildirildi.

Venezuela ordusu, ABD'nin göndermeyi planladığı insani yardımların ülkeye ulaşmasını engellemek için limanlarını Pazar gününe kadar gemi çıkışına kapattı.  AFP'nin ulaştığı ordu kararnamesinde, "Güvenlik gerekçesiyle bütün limanlardan gemi çıkışları askıya alınmıştır" ifadesi yer aldı.

Venezuela ordusu bir süredir ABD'nin yardımlarına karşı teyakkuzda. Karayipler’de yer alan Aruba, Bonaire ve Curacao adaları (ABC adaları) ile olan deniz ve hava ulaşımı Venezuela yönetimi tarafından durdurulurken, sınır hattına da askeri birlikler konuşlandırıldı. Savunma Bakanı Vladimir Padrino silahlı kuvvetlerin, ülkenin toprak bütünlüğünü koruyacağı uyarısında bulundu.

Siyasi ve ekonomik kriz yaşayan Venezuela'da ABD destekli muhalefet ile hükümet arasındaki gerilimin önemli bir boyutu da insani yardım tartışmaları. Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Batı’nın insani yardım adı altında ülkesini işgal etmeye hazırlandığını iddia ederken, kendini devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido ise büyük çoğunluğu ABD’den gelen ve Kolombiya'nın sınırdaki Cucuta kentinde depolanan ilaç ve gıdaların ülkeye sokulmasına derhal izin verilmesini talep ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.