Venezuela'da enflasyon yüzde 3000'e yaklaştı

Venezuela'da enflasyon yüzde 3000'e yaklaştı

Son 7 yılda ekonomisi yüzde 90 küçülen Venezuela yakın tarihin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşıyor.

Son 7 yılda ekonomisi yüzde 90 küçülen Venezuela yakın tarihin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Son 5 yılda her 6 kişiden birinin göç etmesine yol açan sosyo-ekonomik sorunlar arasında gündelik yaşamı en fazla zorlaştıran etkenlerin başında yüksek enflasyon gösteriliyor.

Venezuela Merkez Bankası’nın (BCV) yayımladığı verilere göre ülke 2020 yılını yüzde 2.959,8 enflasyon oranıyla kapattı. Venezuela bu oranla bu yıl da enflasyonun en yüksek olduğu ülkeler sıralamasında ilk sırada yer aldı.

Eylül ayından bu yana resmi verilerin açıklanmadığı ülkede, enflasyonun takip edildiği sivil toplum kuruluşlarından olan Venezuela Finans Gözlemevi (OVF) ise Ocak başında yıllık enflasyon oranının yüzde 3.478 olarak tespit edildiğini açıklamıştı.

Ülkede resmi verilere göre tüketici fiyatlarında (TÜFE) yıllık bazda en yüksek artışlar yüzde 3.232’le sağlıkta, yüzde 2.849’la iletişimde ve yüzde 2.799’la ev eşyalarında görüldü. Gıda fiyatlarındaki artış ise yüzde 2.220 oldu.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.