Venezuela'nın ABD'deki diplomatik misyonları muhalefete geçti

Venezuela'nın ABD'deki diplomatik misyonları muhalefete geçti

Venezuela'nın ABD'deki üç diplomatik temsilciliği Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido'nun destekçilerinin kontrolüne geçti.

Venezuela'nın ABD'de bulunan diplomatik misyonlarının kontrolünün muhalefet lideri Juan Guaido'ya geçtiği belirtildi. Guaido yanlısı diplomat Carlos Vecchio ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Venezuela savunma bakanlığına ait iki bina ve New York'taki bir konsolosluk binasının kontrolünün muhalefete geçtiğini açıkladı.

Vecchio ayrıca gelecek günlerde Washington'daki büyükelçilik binasının kendi saflarına geçmesini beklendiklerini ekledi.

Vecchio bu adımların Venezuela'nın ABD'deki mal varlığını korumak için atıldığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino, ABD'nin Venezuela muhalefetini bu konuda desteklemekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Venezuela Dışişleri Bakanı ise ABD'li diplomatik makamları 'bu zorunlu işgali' durdurmak için gerekli önlemleri almaya çağırdı ve muhalefeti diplomatik malların korunmasına ilişkin uluslararası hukuk kurallarını ihlal etmekle suçladı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.