Vize Muafiyeti AP'nin Gündeminde Değil

Vize Muafiyeti AP'nin Gündeminde Değil

AB ile imzalanan protokol çerçevesinde gündeme gelen vize muafiyeti konusunun Avrupa Parlamentosu'nun gündeminde yer almayacağı belirtildi.

Avrupa Parlamentosu, Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin sağlanması konusunu gündemine almak istemiyor.

Avrupa Parlamentosu sözcüsü, Türkiye'nin vize muafiyeti için 72 kriterin tümünü yerine getirinceye kadar Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler ve Adalet Komisyonu'nun konuyu gündeme almamaya karar verdiğini belirtti.

DW'nin haberine göre, Avrupa'nın Türkiye'den yerine getirmesini beklediği kriterlerden arasında Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik de bulunuyor. Yasadaki "terör" tanımından rahatsız olan AB'ye göre bunun değişmesi ve Avrupa'yla uyumlu hale getirilmesi gerekiyor. Bu şekilde de basın, ifade ve toplanma gibi temel özgürlüklerin garanti altına alınması amaçlanıyor.

Ayrıca Türkiye'den yolsuzluğa Karşı Avrupa Ülkeler Grubu Konseyi'nin (GRECO) tavsiyeleri ile uyumlu yasal düzenlemeler yapması bekleniyor. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda da değişiklikler yapılarak AB standartları ile uyumlu hale getirilmesi de yerine getirilmesi gereken ikinci bir kriter. Ayrıca AB'nin emniyet teşkilatı EUROPOL'le yapılan Operasyonel İşbirliği Anlaşması'nın uygulamaya konulması gerekiyor. Son olarak da suçluların iadesi konusunda AB üyesi ülkelerle hukuki alanda işbirliğinin sağlanması gerekli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.