Volkswagen yatırımcılarına 'hesap verecek'

Volkswagen yatırımcılarına 'hesap verecek'

Almanya'da dizel emisyon skandalı yüzünden yatırımcılarıyla mahkemelik olan otomotiv devi Volkswagen, gelecek hafta yargı önüne çıkarılacak.

Almanya'da dizel emisyon skandalı yüzünden yatırımcılarıyla mahkemelik olan otomotiv devi Volkswagen, 9.2 milyar euroluk dava ile karşı karşıya. Yatırımcılarından bilgi gizlemekle suçlanan şirket, gelecek hafta yargı önünde hesap verecek.

Volkswagen, "hileli egzoz emisyon yazılımı" suçlaması nedeniyle dünya genelinde 27.4 milyar euro ceza ödemişti ve şirket hisseleri yüzde 37 oranında değer kaybetmişti. Alman yargısı tarafından ise şirket 1 milyar euro para cezasına çarptırılmıştı.

Davada şirket yatırımcıları, Eylül 2015'te ortaya çıkan skandal öncesinde yapılan toplantılarda yetkili kişilerin olayla ilgili kendilerini bilgilendirmediğini, bu nedenle de maddi kayıplara uğradıklarını savunuyor.

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi, Eylül 2015'te dünya genelinde yaklaşık 11 milyon dizel motorlu aracında emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullandığını kabul etmişti. Şirket, Amerikan ve Alman yargısının kendisine verdiği cezalara karşı temyize gitmeyeceğini açıklamıştı. Skandal üzerine dönemin İcra Kurulu Başkanı Martin Winterkorn istifa etmiş, 10 üst düzey yöneticinin de işine son verilmişti.

Söz konusu skandalın şirkete olan maliyetinin bugüne kadar 30 milyar euroyu aştığı biliniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.