Volkswagen'den Türkiye'de fabrika açıklaması

Volkswagen'den Türkiye'de fabrika açıklaması

Volkwagen Tepe Yöneticisi Herbert Diess, Türkiye'de fabrika kurma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni fabrikası için tercihini Türkiye'den yana kullanan fakat Barış Pınarı Harekatı nedeniyle yatırımını erteleyen Volkwagen Tepe Yöneticisi Herbert Diess "insanlar öldürüldüğü sürece bir savaş alanının yanı başına kazma vurmayacağız," açıklamasını yaptı.

Linkedin hesabu üzerinden paylaştığı yazıyaa Diess son günlerde Türkiye'deki olası fabrika yatırımıyla ilgili özel ve genelde çok sayıda yorum aldığını söyleyerek başladı.

Diess, bir tarafta Volkswagen'in siyasi olarak nötr bir çizgi izlemesi gerektiğini ve kararlarını tamamen ekonomik değerlendirmelerle alması gerektiği yönünde talepler olduğunu diğer tarafta da Volkswagen'in etik gerekçelerle yatırım için Türkiye'den farklı bir yer seçmesi gerektiği şeklinde beklentiler olduğunu belirtti.

Alman üreticinin yatırım kararını yıl sonuna kadar ertelediğini hatırlatan Diess bu kararı Türkiye'deki bir fabrikanın ekonomik olarak şirketin çıkarına olmasına rağmen aldıklarıı vurguladı.

Büyük pazarı ve sağlam sanayi altyapısı ile Türkiye'nin kendileri için çok uygun bir üretim üssü olduğunu belirten Diess fakat şirketlerin uluslararası hukuk ve insan haklarının sadece hükümetlerin sorumluluğunda olduğunu düşünmeleri halinde piyasa ekonomisinin etik temellerini kaybedeceğine inandıklarını vurguladı.

Volkswagen'in Suriye'nin kuzeyindeki askeri çatışma konusunda Alman hükümeti ve Avrupa Birliği'nin değerlendirmelerini paylaştığını ifade eden Diess "insanlar öldürüldüğü sürece, bir savaş alanının yanı başına kazma vurmayacağız" ifadelerini kullandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.