Washington 'geçici başkan'ın ABD temsilcisini kabul etti

Washington 'geçici başkan'ın ABD temsilcisini kabul etti

Washington, Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdığı Juan Guaido tarafından ABD temsilciliğine atanan Carlos Alfredo Vecchio'yu kabul ettiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada, 2014'te ABD'ye sığınan Venezuelalı muhalif siyasetçi Carlos Alfredo Vecchio'nun ABD ve Venezuela arasındaki diplomatik ilişkileri yönlendireceğini ve bu konuda tüm yetkiye sahip olacağını ifade etti.

Vecchio'nun ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İlişkiler Başkanı David Hale ile bir araya geldiğini söyleyen Pompeo, Hale'in görüşme esnasında ABD'nin Juan Guaido'ya verdiği tam desteği yinelediğini aktardı.

"ABD Guaido ile çalışmak için sabırsızlanıyor"

Pompeo, ayrıca "ABD, Vecchio ve geçici Başkan Guaido tarafından belirlenen diğer diplomatik kadrolarla çalışmak için sabırsızlanıyor" ifadelerini kullandı.

Guaido, yabancı ülkelere temsilciler atanması konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetmiş, ABD temsilciliğine ABD'ye yakınlığıyla bilinen Vecchio'yu getirdiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.