"Wikileaks bir milli güvenlik sorunu, en ağır cezaya çarptıracağız"

"Wikileaks bir milli güvenlik sorunu, en ağır cezaya çarptıracağız"

Beyaz Saray yetkilileri, günden güne artan gizli bilgi sızdırmalarına en ağır cezaların verileceğini belirtti.

Wikileaks'te yayınlanan belgeler bir kez daha büyük tartışma başlattı. Son yayınlarda CIA’in bazı kişileri telefonlarının yanısıra akıllı televizyonları aracılığıyla takip ettiğinin ifade edilmesi elektronik aletlerin ve internetin güvenli olup olmadığı tartımasını yeniden gündeme getirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer ise bu belgelerin yayınlanmasının “milli güvenlik sorunu oluşturabileceğini” dile getiriyor:

“Zannediyorum başkan daha önce söyledi. Gizli bilgileri sızdıran biri en yüksek seviyeden cezalandırılacak. Bu bilgileri sızdıranların peşine düşeceğiz, yakalayacağız ve hukukun öngördüğü en ağır cezaya çarptıracağız. Bu bizim güvenliğimizle oynamaktır ve yönetim tarafından hafife alınacak bir şey değildir.”

Wikileaks tarafından CIA'nin Avrupa’daki dijital izleme operasyonları için üs olarak kullanıldığı öne sürülen Almanya’nın Frankfurt şehrindeki Amerikan konsolosluğuyla ilgili de soruşturma başlatıldı.

Wikileaks belgeleri sanal güvenlik konusunda akıllara soru işaretleri getirdi. İnternet ve elektronik firmaları bir kez daha güvenliklerini geliştirmeye ya da daha çok, kullanıcıları “güvenli” olduklarına ikna etmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.