WikiLeaks'e bilgi sızdıran CIA elemanına 40 yıl hapis

WikiLeaks'e bilgi sızdıran CIA elemanına 40 yıl hapis

WikiLeaks'e bilgi sızdırmakla suçlanan eski CIA çalışanı 40 yıl hapse mahkum edildi.

Eski bir CIA elemanı yazılım mühendisi, "gizli bilgileri sızdırmak" ve "çocuklara yönelik cinsel istismar materyali bulundurmak" suçlamalarıyla 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

35 yaşındaki Joshua Schulte, 2022 yılında casusluk ve bilgisayar korsanlığı suçlarının her birinden dörder kez ve WikiLeaks'e gizli materyalleri teslim ettikten sonra FBI ajanlarına yalan söylemekten bir kez suçlu bulundu.

Schulte ayrıca 2020 yılında mahkemeye saygısızlık ve yalan beyanda bulunmaktan, geçen yıl ise çocuk istismarı materyali bulundurmaktan hüküm giymişti.

Perşembe günü açıklanan cezanın büyük kısmı, CIA'in denizaşırı casusluk faaliyetlerine ilişkin ayrıntıları ortaya çıkaran ve "Vault 7" olarak adlandırılan sızıntı nedeniyle verildi.

CIA'in "dijital Pearl Harbor" olarak adlandırdığı sızıntı, ABD casuslarının Apple ve Android akıllı telefonları nasıl hacklediğini ve internete bağlı televizyonları nasıl dinleme cihazlarına dönüştürmeye çalıştığını gösterdi.

Yargıç Jesse M Furman, Schulte'nin neden olduğu zararın tam boyutunun muhtemelen hiçbir zaman bilinemeyeceğini söyledi ve ekledi: "Ancak bunun çok büyük olduğundan şüphem yok".

Furman, Schulte'nin hapisteyken de suç işlemeye devam ettiğini, daha fazla gizli belge sızdırmaya çalıştığını ve bilgisayarında çocuklara yönelik cinsel istismar görüntüleri içeren gizli bir dosya oluşturduğunu iddia etti.

ABD Savcısı Damian Williams yaptığı açıklamada Schulte'nin "Amerikan tarihindeki en yüzsüz, en iğrenç casusluk suçlarından bazılarını işlediğini" söyledi.

Schulte ise yaptığı son konuşmada "Hükümetin aradığı adalet değil, intikam" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.