"WikiLeaks'i seviyorum" demişti, şimdi başı 'sızıntılarla' dertte

"WikiLeaks'i seviyorum" demişti, şimdi başı 'sızıntılarla' dertte

Dün sürpriz bir basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan basınını eleştirdi. Gündemde ise seçim kampanyasında sarfettiği sözler vardı.

Hiç bilgisi olmayan bir kişiye bile aşikar olacak şekilde görünüyor ki Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray dönemi yakın tarihin en "sızdırılmış" yönetimlerinden biri olacak.                        

Beyaz Saray elemanlarının "ışık düğmesinin nerede olduğunu bilmedikleri için" karanlık odalarda toplantılar yaptıklarına dair söylentiler ve yardımcılardan 'Trump'ın kırılgan egosuna" dair sızdırılan hikayeler mevcut.                        

Öyle gözüküyor ki gidişatında oldukça hırçın görünen ABD Başkanı için her şey biraz fazla olmaya başlıyor.

Bugün Trump önceki gün şöyle bir tweet atmıştı:                        

"Başarısız @nytimes ve @washingtonpost'a bilgiler istihbarat tarafından illegal olarak verilmekte. Tıpkı Rusya olayı gibi"                                     

Başkanın sızdırmalardan nefret ettiğini söylemek yanlış olur. Ancak kendi güvenlik servislerini bilgi sızdırmakla suçlamak Trump için bile endişe verici bir dönüş. Nitekim Donald Trump seçim kampanyasında yaptığı bir konuşmada "Wikileaks'i ne kadar çok sevdiğini" söylemişti.

Trump'ın "Wikileaks'i seviyorum" dediği anlar:

 

Wikileaks, Amerikan hükümetinin belgelerini sızdırmakla maruf kuruluşu...                        

Başkan aynı zamanda tüm bu olanların Hillary Clinton'un seçim kampanyasına perde olma amacıyla yapıldığını ifade eden bir tweet de atmıştı. Trump kendi Twitter hesabından attığı tweette "Bu Rusya bağlantısı saçmalığı yalnızca, Hillary Clinton'ın kaybeden seçim kampanyasında yapılan birçok hatayı örtme girişimi" ifadesini kullanarak CNN ve MSNBC'ye yüklenmişti. 

Trump yine basına yüklendi: Kontrolden çıktılar

Öte yandan Trump dün düzenlediği sürpriz basın toplantısında, ABD ana akım medyasına yönelik eleştirilerini devam ettirdi. 

Trump, Flynn olayını örnek vererek ABD basınına Beyaz Saray’dan gizli bilgilerin sızdırılmasını eleştirdi.

Gizli bilgilerin basına sızdırılmasının kabul edilemeyeceğini belirten Trump, "Bilgileri yalancı basına sızdıranları bulacağız" dedi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.