Xiaomi de elektrikli arabaya yatırım yapacak

Xiaomi de elektrikli arabaya yatırım yapacak

Apple, LG ve Huawei'den sonra akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin de elektrikli araba yatırımı yapmayı planladığı belirtildi

Xiaomi, üç yıllık süreçte elektrikli araba sektörüne 15 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Bloomberg News’un haberine göre, akıllı telefon üreticisi Xiaomi, birçok elektrikli araba üreticisinin bulunduğu elektrikli araba pazarına girmeyi planlıyor.

Arama motoru devi Baidu ve Geely de daha önce elektrikli araba üretmek için ortaklık kuracaklarını duyurmuşlardı. Elektrikli araç satışları bu sene sadece Çin’de yüzde 50’den fazla artış kaydederken tüketiciler maliyet ve çevre kaygılarıyla elektrikli otomobile yöneliyor.

Habere göre, Xiaomi planlanan yatırımın yüzde 60’ını kendi karşılayacak, kalanı içinse finansman sağlayacak.

Pekin merkezli şirket, akıllı telefonlarda uyguladığı üretim modelini elektrikli arabalara uygulamayı da planlıyor. Bu konuda da Xiaomi, Foxconn gibi kontratlı üretim yapabilen şirketlere güveniyor. Haberde şirketin eski otomobil üreticileriyle ortaklık kurmayı planlamadığı da belirtildi.

Apple, LG, Huawei ve Foxconn gibi şirketler geçtiğimiz aylarda elektrikli araba üretmek için farklı ortaklıklar kurmayı planladıklarını açıklamışlardı. Bu da akıllara geleceğin araba üreticilerinin akıllı telefopn üreticileri mi olacağı sorusunu getirmişti.

Toyota ve Volkswagen gibi geleneksel araba üreticileriyse sektöre yeni giren isimlerden endişe duymadıklarını ve sektörün yeni girenleri hoş karşılayacağını söylemişlerdi.

Kaynak: Bloomberg HT

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.