Yabancı savaşçıların 'medyatik' yüzüydü: İsrafil Yılmaz'ı IŞİD mi öldürdü?

Yabancı savaşçıların 'medyatik' yüzüydü: İsrafil Yılmaz'ı IŞİD mi öldürdü?

Suriye savaşının başlangıcında sosyal medyada oldukça popüler hale gelen ve daha sonra IŞİD'e katılan İsrafil Yılmaz'ın ölümü ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Suriye savaşının başlangıcında sosyal medyada oldukça popüler olan ve daha sonra IŞİD'e katılan İsrafil Yılmaz'ın ölümü ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Alman Bild gazetesinin ve bölge konusunda uzman gazetecilerin aktardığı bilgiye göre, İsrafil Yılmaz ABD tarafından düzenlenen bir hava saldırısında değil IŞİD tarafından öldürüldü.

Türk asıllı Hollanda vatandaşı İsrafil Yılmaz, Türkiye'de askerlik görevini yerine getirdikten sonra bir süre Hollanda'da askerlik yapmış, daha sonra da Esed rejimine karşı savaşmak üzere Suriye'ye gitmişti.

'Yabancı savaşçıların medyatik yüzü'

Suriye'ye geldiği ilk zamanlarda birçok muhalif grubun içerisinde bulunan Yılmaz, muhaliflere askeri eğitim verme görevinde yer almış, aynı zamanda sosyal medyada da oldukça aktif bir pozisyona gelmişti.

Birçok Avrupalı gazeteci ile röportajlar gerçekleştiren İsrafil Yılmaz, kısa süre içerisinde Suriye'deki yabancı savaşçıların popüler ve medyatik yüzü halini almıştı.

2013 yılının sonlarına doğru muhaliflerle ayrışan IŞİD'e katılan İsrafil Yılmaz, verdiği askeri eğitimlere burada devam etti. IŞİD'in imajı dünya çapında oldukça kötü olduğundan, Yılmaz'ın da medyatik ve popüler olduğu günler geride kalmış oldu.

Hava saldırısı iddiaları

İsrafil Yılmaz'ın 5 Eylül 2016 ve 28 Ocak 2017 tarihlerinde, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun düzenlediği hava saldırılarında öldüğü öne sürüldü.

Net olarak doğrulanamayan haberlere rağmen, Rakka'nın güneyindeki Tabka'da düzenlenen hava saldırısı sonrasında Yılmaz Ocak 2017'den sonra ölü olarak kabul edildi.

'İdeolojik anlaşmazlık'

Ancak bir süre sonra ortaya çıkan haberler İsrafil Yılmaz'ın hava saldırılarında değil, IŞİD tarafından öldürüldüğü yönündeydi.

Yerel kaynakların ve IŞİD içerisinden isimlerin, İsrafil Yılmaz'ın ölümüne dair farklı ifadeleri bu kabulün değişmesine yol açtı. Kaynaklar Yılmaz'ın "ideolojik anlaşmazlıklar" nedeniyle IŞİD'i terk ettiğini, grubun yapısı içinde yer almadan bölgede yaşamak istediğini, bir süre sonra da bölgeden kaçmaya çalıştığını ifade etti. IŞİD içinden kişiler İsrafil Yılmaz'ın önce "El Nusra ile çalışmak" daha sonra "casus olmak" ve "bölgeden kaçmaya çalışmakla" suçlandığını aktardı.

'IŞİD tarafından öldürüldü'

Bölgeden kaynaklara göre İsrafil Yılmaz, IŞİD tarafından bir süre hapsedildikten sonra öldürüldü.

Yılmaz'ın, bir hava saldırısında öldürüldüğü iddiasını, ABD'nin hedef listesinden çıkarılmak için kendisinin ortaya attığı iddia edildi.

İsrafil Yılmaz'ın bir hava saldırısında mı öldüğü, yoksa IŞİD tarafından mı öldürüldüğüne dair kesin bir kanıt ise mevcut değil.

Yılmaz, savaşın başlarında Suriye'ye giden, karmaşık bir atmosferde taraf seçmek durumunda kalan ve akıbetine dair kanıtlanabilir bir bilgi bulunmayan yüzlerce yabancı savaşçıdan sadece biri.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.