'Yabancılara 10 kat zamlı su' önergesi oylanamadı

'Yabancılara 10 kat zamlı su' önergesi oylanamadı

Bolu’da yaşayan mültecilerden atık toplama ve şebeke suyu bedellerine 10 kat zam yapılmasına ilişkin önerge, Plan Bütçe Komisyonu tarafından yeterli araştırmanın yapılamaması nedeniyle oylanamadı.

Bolu’da başta Suriyeliler olmak üzere kentte yaşayan mültecilerden atık toplama ve şebeke suyu bedellerine 10 kat zam yapılmasına ilişkin önerge, Plan Bütçe Komisyonu tarafından yeterli araştırmanın yapılamaması nedeniyle oylanamadı.

Bolu Belediyesi Ağustos ayı ikinci oturumunda ele alınan önerge daha önce Belediye Meclisi’nde kabul edilerek Plan Bütçe Komisyonu’na gönderilmişti.

“Kaç tane abone var bunu bilmiyoruz”

Plan Bütçe Komisyonu’nda konuya dair konuşan komisyon başkanı Hüseyin Ekrem Serin, "Su abone kayıtlarında bulunan bilgilerde yeterli bilgiye sahip değiliz. Uyruklara dair herhangi bir bilgimiz yok. İl Göç İdaresi'ne herhangi bir yazı yazılması gerektiği kanısındayız. Kaç tane dijital saat kullanan, kaç tane mekanik saat kullanan var bilmiyoruz. Kaç tane abone var bunu bilmiyoruz. Bir de kanun ve mevzuatlara uygun olması gerektiğine karar verdik. Bu kısa süre içerisinde bu bilgilerin ulaştırılamayacağı, bunun için de sağlıklı bir bilgiye sahip olamayacağımızı düşünerek herhangi bir karar almadık. Bunun bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi yönünde görüş birliğine vardık. Yeterli bilgileri alamadığımız için herhangi bir karara varamadık" dedi.

Tanju Özcan: Tartışılmasını istedim

“10 kat zam” fikrini ortaya ilk atan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da, komisyonun önergeyi gündeme sunamamasına üzüldüğünü belirterek, "Komisyon karar veremedi. Benim amacım Bolu'da sınırlı sayıdaki yabancıdan yüksek ücret su ve katı atık vergisi alıp belediye gelirini artırmak değildi. Bu ülkede bir sığınmacı sorunu var. Sorumlu bir vatandaş olarak ben bunları söyledim. Halkın tercümanı olarak bunları söyledim. Bu konu ulusal basında tartışılsın, siyasiler bunu tartışsın. Bir politika oluşturalım. Halka soralım dedim" diye konuştu.

Önerge mecliste oylamaya sunulamadı. Önergenin bir sonraki meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan gündem maddesiyle birlikte oylamaya sunulacağı öğrenildi.

Kaynak: Rudaw

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.