Yahudi yerleşimcilerden Filistinli çiftçilere saldırı

Yahudi yerleşimcilerden Filistinli çiftçilere saldırı

Kalkiliya kentinin doğusunda ​Yahudi yerleşimciler tarım arazilerinde çalışan Filistinli çiftçilere saldırdı.

Yahudi yerleşimciler, dün (25 Mart Pazar) Kalkiliya kentinin doğusundaki Havat Gilad Yahudi Yerleşkesi hizasındaki tarım arazilerinde çalışan Filistinli çiftçilere saldırdı. Batı Yaka’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimini takipten sorumlu Gassan Dağlas, Kalkiliya ve Nablus arasındaki tarım arazileri üzerinde kurulu Havat Gilad Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden bir grup yerleşimcinin tarlalarında çalışmakta olan Filistinli çiftçilere saldırdığını ve çiftçileri darp ettiğini açıkladı.

FİEM'in aktardığına göre Dağlas, Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sonucu İmatin köyü çiftçilerinden bazılarının yaralandığını ve yaralılardan 62 yaşındaki Yusuf Berri’nin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Havat Gilad Yahudi Yerleşkesi sakinlerinin son aylarda Filistinlilere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını belirten Dağlas, işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcileri koruduğuna dikkat çekti. Filistinli aktivist, işgal hükümetinin ve ordusunun ihlaller karşısında sessiz kalmasının Yahudi yerleşimcileri Filistinlilere daha çok saldırmaya teşvik ettiği bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.