Yahudi yerleşimcilerden Nekbe'nin 74'üncü yılında Mescid-i Aksa'ya baskın

Yahudi yerleşimcilerden Nekbe'nin 74'üncü yılında Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrailli yerleşimcilerinin baskınının binlerce Filistinlinin topraklarından zorla çıkarıldığı Nekbe'nin 74. yıl dönümünde gerçekleşmesi büyük tepki topladı.

Yahudi yerleşimciler Nekbe'nin yıl dönümünde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimcilerinin baskınının, İsrail’in kuruluşunun ilân edildiği 14 Mayıs 1948'in ertesi günü 15 Mayıs’ta yüz binlerce Filistinlinin topraklarından zorla çıkarıldığı Nekbe'nin (Büyük Felaket) 74. yıl dönümünde gerçekleşmesi büyük tepki topladı.

İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa avlusuna yapılan baskına onlarca Yahudi yerleşimcinin katıldığı belirlendi. Yerleşimcilere, aşırılık yanlısı hahamlar tarafından liderlik edildiği belirtildi.

Öte yandan İsrail güvenlik güçleri Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli kadınların kimlik kartlarında el koydu.

Baskını düzenleyen yerleşimcilerin, Siyonist öğretilerde yer alan Mescid-i Aksa'yı yıkma ve geçmiş tarihlerde caminin yerinde var olduğuna inanılan bir Yahudi tapınağını tekrar inşa etme gayesi taşıdığı ifade ediliyor.

Son zamanlarda yerleşimcilerin, ibadethaneler, köy sakinleri ve kritik noktalar dahil birçok bölgede baskınları artırdıkları dikkat çekiyor.

Yerleşimcilerin baskınları, halihazırda patlak verme noktasına gelmiş gerilimi oldukça tırmandırıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.