Yahudi yerleşimcilerden yakarak öldürdükleri bebeğin ailesine saldırı

Yahudi yerleşimcilerden yakarak öldürdükleri bebeğin ailesine saldırı

İsrail'de Yahudi yerleşimciler, yakarak öldürdükleri Ali Devabişe adlı bebeğin ailesine sözlü saldırıda bulundu.

Radikal Yahudi bir grup, yakılarak öldürülen Ali Devabişe'ye dair davanın görüldüğü mahkemenin önünde, Devabişe'nin ailesine yönelik ırkçı ve saldırgan söylemlerde bulundu.

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde yer alan Devabişe ailesinin evi, 31 Temmuz 2015 sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanmıştı. Yahudi yerleşimcilerin yangın bombalı saldırısında anne ve babasıyla beraber yanarak can veren Filistinli Ali Devabişe 1.5 yaşındaydı. Devabişe'nin anne ve babası saldırıda önce ağır yaralanmış, ardından tedavi için kaldırıldıkları hastanede can vermişti.

Yaklaşık 20 kişiden oluşan Yahudi grup, İsrail'de mahkemenin Devabişe ailesine yönelik katliama dair itirafların yasal olarak geçerli olup olmadığına dair davanın görüldüğü mahkeme salonunun dışarısında toplandı. Burada Ali Devabişe'nin dedesi ve amcasına yönelik sözlü tacizde bulunan grup "Ali nerede? O yandı." şeklinde söylemlerde bulundu. Olay anında hazır bulunan polisler duruma müdahale etmedi.

Söz konusu olay akıllara bir grup Yahudi yerleşimcinin, bölgede düzenlenen bir düğünde Devabişe ailesinin yakılmasını kutladığı görüntüleri getirdi. Sosyal medyada yayılan görüntülerde bir grup Yahudi yerleşimci, ellerinde tuttukları yakılarak öldürülen 1.5 yaşındaki Ali Devabişe'nin fotoğraflarına vururken görülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.