"Yalancıdan dışişleri bakanı olmaz"

"Yalancıdan dışişleri bakanı olmaz"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'in açıklaması hakkında, "Yalancıdan dışişleri bakanı olmaz" dedi.

AK Parti Bayat İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Gabriel'in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediklerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, Almanya'daki kimi siyasetçilerde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kompleksi olduğunu, bu kompleks içinde siyasetçilerin ne yaptığını bilmediklerini ve Almanya Dışişleri Bakanı ile diğer bazı siyasetçilerin bunun somut örneklerini oluşturduğunu söyledi.

"Hem çapsız hem de hadsiz olan bazı siyasetçiler yerini, yurdunu da bilmiyor maalesef." ifadelerini kullanan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Almanya'nın, halkının da küçük düşmesine yol açıyorlar. Kompleks içinde olmak aynı zamanda hastalık emaresidir de. Ben buradan çağrıda bulunuyorum. Türkiye'deki sağlık tesisleri Almanya'daki sağlık tesislerinden daha iyidir. Sayın Gabriel eğer Türkiye'ye gelirse şehir hastanelerinde kendisini Almanya'daki hekimlerden daha uzman Türk hekimleri eliyle bu kompleks hastalığından kurtarmak için gerekli tedavileri yaparız ama artık Erdoğan kompleksinden lütfen kurtulun. Bu kompleksin size de faydası yok, ülkesine de faydası yok. Ülkeniz için, halkınız için ter dökmeye çalışın. Almanya seçimlerinden sonra Alman halkı için ne yapacağınızı anlatın. Ama öyle görünüyor ki Alman siyasetçiler Alman halkı için ne yapacaklarını anlatacak malzemeye sahip değiller. Onun için Türkiye'ye, Türk halkına, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ve Türk hükümetine hakaret ederek Almanya'nın geleceğini bu hakaret üzerine, bu saygısızlık üzerine bu terbiyesizlik üzerine kuracaklarını zannediyorlar. Ama eminim ki Alman halkı kendileriyle alay eden bu çapsız siyasete, haddini bilmeyen hadsizlere kendi seçimlerinde değerlendirmeleri yapacaktır. Çünkü alman halkının zeki bir halk olduğunu biz biliyoruz. Kompleksli siyasetçiler tarafından ülkenin yönetilmesinin ne kadar kötü sonuçlar doğuracağını onlar bizden daha iyi bilecektir."

 Takip et

ANADOLU AJANSI @anadoluajansi

[Video] 'Sayın Gabriel eğer Türkiye'ye gelirse bu kompleks hastalığından kurtarmak için gerekli tedavileri yaparız' http://aane.ws/.0f 

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

"Yalan söylemiştir"

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in eşinin Türkler tarafından tehdit edildiği yönündeki iddiaların da asılsız olduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Alman polisinin yaptığı araştırmada bu kişinin Türk olmadığı, tehdit de olmadığı, aksine Gabriel'in partisinden, parti politikalarını benimsemeyen, eleştiren bir Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Bir dışişleri bakanı bu kadar mesnetsiz açıkça yalan olan bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmamalıdır. Sayın Gabriel, Alman halkına da Türk halkına da kamuoyuna da yalan söylemiştir. Yalancıdan dışişleri bakanı olmaz. Nezaket ve görgü kurallarını da çiğnemiştir. Fevkalede saygısız bir yaklaşımda bulunmuştur. Tabi bu Almanya'da siyasetçilerin seviyesini göstermesi bakımından, çapını göstermesi bakımından önemli. Ben üzülüyorum. Maalesef seviye ve çap konusunda Alman siyasetçilere buradan söyleyebileceğim fazla bir şey yok ama Türkiye’ye gelirlerse onlara seviye ve çap konusunda yardımcı olabiliriz." diye konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.