Yapay bebek üretim tesisi gündemde: 'Her yıl on binlercesi üretilecek'

Yapay bebek üretim tesisi gündemde: 'Her yıl on binlercesi üretilecek'

Yapay bebek üretim tesisiyle her yıl on binlerce bebeğin üretilmesi planı ortaya atıldı.

Dünya genelinde nüfus artışı konusu tartışılırken yeni bir teknolojik hamlenin, yapay zeka yardımıyla binlerce bebeği  meydana getirebileceği ifade ediliyor.

Forbes'te yayımlanan bir makalede, "yapay insan üretiminin insanlığın hayatta kalabilmesi için araştırılması gereken bir başlık olduğu" ileri sürüldü.

Bu kapsamda araştırmalar yürüten Yemen asıllı moleküler biyoteknoloji uzmanı Hashem Al-Ghaili, EctoLife adlı yapay rahim tesisi ile dünyada her yıl 30 bin bebeği üretebileceklerini ileri sürüyor.

Araştırmanın önde gelen isimlerinden Al-Ghaili, Science and Stuff'a yaptığı açıklamada, EctoLife tesisinin bir gün geleneksel doğum tekniklerinin yerine geçebileceğini savunuyor.

Al-Ghaili'ye göre, hamilelik konusunda problemler yaşayan ebeveynler yapay rahim tesisleri aracılığıyla ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Al-Ghaili ayrıca EctoLife ve benzeri çalışmalarla düşük yapmanın tarihe karışabileceğini iddia ediyor.

Söz konusu uygulamanın ne gibi amaçlarla kullanılacağı ve insanlar için nasıl tehlikeler barındırdığı ise tartışma konusu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum