Yardım kamyonlarını bekleyen Gazzeliler İsrail ordusunun yaylım ateşinde can verdi

Yardım kamyonlarını bekleyen Gazzeliler İsrail ordusunun yaylım ateşinde can verdi

İsrail halen başta kuzey bölgeler olmak üzere Gazze Şeridi’ne insani yardım girişlerini büyük ölçüde engelliyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri Perşembe günü yaptıkları açıklamada, Gazze Şehri'nde yardım kamyonlarını bekleyen kalabalığa İsrail tarafından açılan yaylım ateşinde 6 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Bölge sakinleri ve sağlık yetkilileri, Çarşamba akşamı geç saatlerde Gazze Şehri'nin kuzeyindeki Kuveyt kavşağında yardım malzemesi almak için koşuşturan Filistinlilere İsrail güçleri tarafından ateş açıldığını ifade etti.

İsrail ordusu olayla ilgili açıklama yapmadı.

Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları 2.3 milyonluk nüfusun büyük bir bölümünü yerinden etti ve açlık içindeki insanlar yiyecek bulmaya çalışırken yardım dağıtımlarında kaotik sahneler ve ölümcül olaylar yaşandı.

Filistinli sağlık yetkilileri 29 Şubat'ta İsrail güçlerinin Gazze Şehri yakınlarında bir yardım dağıtımını bekleyen 100'den fazla Filistinliyi vurarak öldürdüğünü açıklamıştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda son 24 saat içinde 69 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 110 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Savaş altıncı ayına girerken BM Gazze'de en az 576.000 kişinin -nüfusun dörtte biri- kıtlığın eşiğinde olduğu uyarısında bulundu ve bölgeye daha fazla girişe izin vermesi için İsrail üzerindeki küresel baskı giderek artıyor.

İsrail halen başta kuzey bölgeler olmak üzere Gazze Şeridi’ne insani yardım girişlerini büyük ölçüde engelliyor.

Yardım taşıyan bir gemi şu anda Gazze'ye yaklaşıyor ve deniz yoluyla dağıtım pilot denemesi yapılıyor; bu denemeyi ABD ordusunun Gazze kıyılarında günde iki milyon öğün yemek dağıtılmasını sağlayacak bir iskele kurma çabasının izlemesi bekleniyor.

Yardım gemilerini memnuniyetle karşılayan Filistinli ve BM yetkilileri, deniz yoluyla yapılan teslimatların kara geçişleri yoluyla yardım göndermenin yerini tutamayacağını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.